Gardens and Streams II
We’ll discuss and brainstorm ideas related to wikis, commonplace books, digital gardens, zettelkasten, and note taking on personal websites and how they might interoperate or communicate with each other. This can include IndieWeb building blocks, user interfaces, functionalities, and everyones’ ideas surrounding these. Bring your thoughts, ideas, and let’s discuss and build.
This will be a continuation of the ideas from the Garden And Stream pop up session in 2020. Everyone is welcome and need not have attended prior sessions.
Format: We'll try to do something between a traditional all day IndieWebCamp and a single session pop-up over the span of several hours so that we can accommodate a brief introduction and three BarCamp topic related sessions. Feel free to brainstorm session ideas in advance of the mini-camp, but we'll choose sessions the morning of the event.
Tentative Schedule (all times Pacific):
9:00 AM 30 minute introduction & IndieWeb building blocks
9:30 AM 20 minute session pitches and scheduling
9:50 AM 10 minute break
10:00 AM 60 minute Session 1 (including 10 minute break)
11:00 AM 60 minute Session 2 (including 10 minute break)
12:00 PM 50 minute Session 3
12:50 PM 10 minute closing remarks
1:00 PM pop-up finished
Hack day? Yes, we'll all gather the following day for 3 hours at roughly the same time with a short demo session to follow for folks to show off what they've been working on.
Everyone is welcome to attend.
- Technology notes for those attending
- IndieWeb Chat Room
- Etherpad: https://etherpad.indieweb.org/GardensAndStreams (for real time chat, questions, and note taking during the session)
- #hashtag: #GardensAndStreams
- Code of Conduct: This event is covered by the IndieWeb Code of Conduct. By participating, you're acknowledging your acceptance of this code.
If your website supports it, post an indie RSVP to this event
Or, log in to indieweb.org and click “I'm Going” below.
Or, RSVP your attendance to this syndicated Tweet
Or, send an indie RSVP or add a comment to the announcement post.
(And if none of this means anything to you, don't worry about it; just show up on the day!)
Questions? Concerns? Volunteers?
Feel free to ask in the IndieWeb chat: https://chat.indieweb.org/indieweb/
Organizer(s): Chris Aldrich (chrisaldrich in chat)
Notes for the Session
Notes and archived video for this session, once finished, can be found at https://indieweb.org/2021/Pop-ups/Gardens_and_Streams_II
- Kevin Marks
- David Somers
- Murray Adcock.
- Neil Mather
- Ton Zijlstra
- John Evdemon
Come join us.
Putting Gardens and Streams II on my calendar. I’m only a maybe because, as always, parenting.
RSVP’d Attending IndieWebCamp Gardens and Streams II
Looking forward to this, to follow up on the earlier discussions, and my small attempts to change the shape of this site to ‘not a blog, not a wiki, but something in between’.